Topchef Filip Claeys (De Jonkman**) in zee met AEG

Ambitieus, vernieuwend en vastbesloten om het verschil te maken. Topchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman** uit Brugge kan zich perfect vinden in de ‘Challenge the expected’ visie van AEG. We zijn dan ook vereerd en trots om zijn naam te mogen toevoegen aan de lijst van AEG ambassadeurs.
Inventief en origineel, met een eigen signatuur

Filip Claeys runt sinds 2006 restaurant De Jonkman in Brugge Sint-Kruis, samen met zijn echtgenote en gastvrouw Sandra Meirlevede. Daarvoor werkte hij zes jaar bij Geert Van Hecke (De Karmeliet) en vijf jaar bij Sergio Herman (Oud Sluis). De Jonkman is bekroond met 2 Michelin-sterren, een Green Star en met 18 op 20 gewaardeerd door Gault&Millau.Chef Filip Claeys behoort tot een generatie jonge Belgische topchefs. Hij wordt door kenners bejubeld om zijn bescheidenheid en talent, die zich vertalen in toegankelijke en tegelijkertijd verrassend uitgepuurde creaties. Zelf vindt hij keukenchef het mooiste beroep ter wereld.

Gault&Millau Gids België : “Filip Claeys heeft een heel eigen signatuur.”
Michelin Gids België
: “De kookstijl van chef Claeys is inventief en origineel.”

Samen de lat hoger leggen

Vakmanschap, passie en creativiteit zijn niet de enige redenen waarom de keuken van Filip Claeys zo in de smaak valt – en waarom AEG met hem in zee gaat. Met het initiatief NorthSeaChefs, dat hij in 2011 opstartte samen met Rudi Van Beylen (Hof ten Damme), ijvert hij ook voor een duurzame en respectvolle visvangst. Als pionier bijdragen aan een duurzamere wereld en met een gezonde portie ambitie én eerlijke producten de lat steeds hoger leggen: ook die visie sluit perfect aansluit bij deze van AEG. Filip Claeys kiest in zijn keuken daarom resoluut voor de toestellen van AEG. Zo tilt hij zijn culinaire creaties naar een hoger niveau, elke dag opnieuw.
Kom kennismaken met de nieuwste AEG ambassadeur

Om Filip Claeys officieel voor te stellen als nieuwe ambassadeur, nodigen we op dinsdag 19 april enkele kookliefhebbers uit op een ‘Cooking Club Sea Special’ in de AEG Cooking Club in Oostende. Tijdens deze workshop zullen ze een voormiddag in het spoor van Filip lopen en een garnaalboot en De Oesterput bezoeken. Nadien krijgen ze uitleg over duurzame visvangst in het cultureel centrum en bereiden ze samen met Filip ter plaatse een toepasselijk Noordzeegerecht. De pers kan de workshop volgen. Gelieve uw aanwezigheid vóór maandag 11 april te bevestigen.

Einde bericht

Meer info

Wenst u meer informatie over Filip Claeys, de visie, producten of partnerships van AEG? Of wilt u aanwezig zijn tijdens de workshop op dinsdag 19 april in Oostende? Contacteer:

Stijn Vansteenbrugge

Press & PR

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AEG - Electrolux

AEG. Merk van de Electrolux groep.

Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 120 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 60 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine.

electroluxgroup.com

Neem contact op met

www.electrolux.be