Sensecook : Bleu, à point of bien cuit ?

Dit jaar lanceert AEG de SenseCook oven, een oven die dienst doet als persoonlijke souschef  en ieders kookkunsten naar een hoger niveau tilt. Als onderdeel van de Mastery Range-beleving is het nu mogelijk om  vlees rechtstreeks via de  oven thuis te bestellen, net zoals  dat op restaurant bij een ober gebeurt. Dat is mogelijk dankzij de Food Sensor in de nieuwe oven die op een intelligente manier samenwerkt met het Command Wheel.

AEG introduceert de Mastery Range, een reeks van innovatieve keukentoepassingen die wereldwijd de allereerste responsieve keukenervaring op de markt brengt. Deze nieuwe categorie herdefinieert de rol van keukentoestellen in het kookproces door middel van intelligente technologie en een responsief design om het kookproces te stroomlijnen. Of het nu gaat om een stoofpot met venkel, een stuk vlees of een zalmfilet, met de Food Sensor en het Command Wheel kan  het kookproces én resultaat volledig onder controle worden  gehouden. En dat zelfs zonder de ovendeur te openen.

“Met de Food Sensor en het Command Wheel willen we de kok opnieuw meer controle geven. Dankzij de intelligente technologie en een flexibele benadering van persoonlijke smaak, geven we hem een groter vermogen om zeer precies te koken”, zegt Niels Munksgaard, Head of Product Marketing bij AEG in EMEA.

Accurate resultaten voor optimale ervaringen

Binnenin de oven kan de Food Sensor makkelijk ingebracht worden in het vlees of het gerecht dat de chef bereidt. Zo kan hij op een accurate manier controle  houden over de temperatuur en het gaarproces van het gerecht, volledig aanpersoonlijke voorkeur aanpassen. De precisie van de Food Sensor wordt gecombineerd met een gebruiksvriendelijke interface dankzij het Command Wheel, een responsief bedieningspaneel waarmee de gebruiker de oven het gewenste resultaat laat weten, eerder dan de gewenste temperatuur. Of het nu gaat om een simpel gerecht dat  traag moet garen in een stoofpot of een uitgebreid vleesgerecht dat een ingewikkeldere aanpak vraagt, de Food Sensor en Command Wheel geven  steeds de gewenste resultaten, net zoals op restaurant.

Een nieuwe vorm van ervaring op vlak van design

Als onderdeel van de AEG Mastery Range gaat het ontwerp van de SenseCook oven verder dan strakke lijnen en esthetiek. Het nieuwe keukenconcept gaat immers om het stroomlijnen van de volledige kookervaring.

“Via uitgebreid onderzoek en tests hebben we geleerd dat consumenten vaak het gevoel hebben dat zij zich moeten aanpassen aan de keukentoestellen tijdens het koken”, zegt Niels Munksgaard, Head of Product Marketing, bij AEG in EMEA. “De Command Wheel en Food Sensor zijn innovaties waar we bijzonder trots op zijn. We geloven rotsvast dat beiden tot betere smaakervaring zal leiden en consumenten zal helpen om hun kookresultaten naar een hoger niveau te tillen”, voegt Niels Munksgaard toe.

 

Het ontwerp van de oven zal ook het interieur van elke keuken naar een hoger niveau tillen door zijn strakke gebruikersinterface en moderne look.

“Bij het aanraken van de Command Wheel verschijnen de huidige kookinstellingen onmiddellijk op het scherm zodat het gerecht voortdurend kan worden gemonitord, én precies en accuraat kan worden bijgestuurd”, zegt Simon Bradford, VP Design bij AEG. “Het Command Wheel maakt de gebruikersinterface bijzonder makkelijk en gestroomlijnd omdat overtollige knoppen, die zorgen voor een druk instrumentenbord, weggewerkt zijn. Het geeft enkel de info die  echt nodig is”, voegt hij er aan toe.

 

Datum van lancering: 01/02/2017

Richtprijs: beschikbaar vanaf 1399 €

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AEG - Electrolux

AEG. Merk van de Electrolux groep.

Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 120 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 60 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine.

electroluxgroup.com

Neem contact op met

www.electrolux.be