Hoe de Belg het belang van gezonde lucht ontdekt.

Jaarlijks brengen we 90 procent van onze tijd binnen door. En twee derde daarvan thuis. Door de huidige pandemie was dat cijfer nog nooit zo hoog: we werken en studeren vanop afstand en blijven noodgedwongen vaker thuis. Daardoor is gezonde binnenlucht belangrijker dan ooit, zeker wanneer de Belgische luchtkwaliteit allesbehalve optimaal is. Een evolutie die AEG inspireerde om op World Environment Day twee innovatieve luchtreinigers op de markt te brengen.

Nood aan gezonde binnenlucht

Wanneer we veel tijd binnen doorbrengen, stellen we ons bloot aan een waaier van chemische stoffen (lijm, verf, vernis,…). Ze zijn afkomstig van meubels, elektronische apparaten, kuis-, kook- en andere huishoudproducten. Een slechte ventilatie of defecte airco zijn net als roken, verwarming en haardvuren allemaal factoren die de luchtkwaliteit verslechteren. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, stress, maar ook irritatie van de luchtwegen en allergische reacties en zelfs ziekte. Een oplossing is om de woning goed te verluchten, maar er blijft het probleem van de luchtkwaliteit van de buitenlucht. De luchtkwaliteitsindex (AQI) varieert sterk van regio tot regio in België. Dankzij het internet is het tegenwoordig heel gemakkelijk om deze gegevens per regio, stad of plaats in realtime te raadplegen. En soms hebben we simpelweg niet de mogelijkheid om onze woning voldoende te ventileren. De ideale oplossing is daarom om een luchtreiniger te gebruiken om bacteriën, verontreinigende stoffen en allergenen te elimineren. Deze evolutie inspireerde AEG om twee nieuwe luchtreinigers (de AX7 en AX5) te ontwerpen, want een optimale luchtkwaliteit is belangrijker dan ooit voor onze gezondheid.

 

Ongezonde buitenlucht

Naast de Covid-19 pandemie speelt ook een andere factor mee in het huidige succes van de luchtreinigers: de vervuilde buitenlucht. België scoort slecht op het vlak van luchtkwaliteit, enkele weken geleden publiceerde de OESO een vernietigend rapport over de Belgische luchtkwaliteit: zo daalt de uitstaat van broeikasgassen niet meer, er is nog te veel stikstof en maar liefst 93 procent van de Belgen wordt blootgesteld aan concentraties fijn stof die boven de aanbevolen gezondheidswaarden liggen.*

 

Technologie redt onze binnenlucht

De luchtkwaliteit in België mag dan verslechteren, de technologische evolutie van de luchtreinigers van AEG zorgen voor alsmaar gezondere binnenlucht. Zo is het systeem uitgerust met hypergevoelige sensoren die continu de kwaliteit van de binnenlucht meten (stofdeeltjes, VOS, temperatuur, vochtigheid,…) en de werking automatisch op het meetresultaat afstemmen. De nieuwste modellen AX7 en AX5 filteren de lucht tot de kleinste stofdeeltjes en behaalden het prestigieuze ECARF certificaat (European Center for Allergy Research Foundation) waardoor de luchtreinigers ons beschermen tegen allergische reacties.

 

Een trend die zich doorzet

“We staan nu pas aan het begin van de ontdekking van luchtreinigers. Doordat we vaker te maken krijgen met allergieën groeit het belang van gezonde lucht. Bij AEG verhogen we de lat door luchtreinigers te ontwikkelen die zowel op vlak van technologie als design uitmuntend zijn. Geen klinische reinigers meer maar mooie producten in de plaats die passen in elk interieur. Zo hebben onze laatste modellen de prestigieuze iF en Red Dot Design Award gewonnen. Een luchtreiniger in huis zal zo vanzelfsprekend worden als een microgolf in elke keuken.”

*Rapport OESO: https://www.oecd.org/environment/oecd-environmental-performance-reviews-belgium-2021-738553c5-en.htm

Wenst u meer informatie over dit nieuwe assortiment luchtreinigers of andere producten van AEG?

Stijn Vansteenbrugge

Press & PR

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AEG - Electrolux

AEG. Merk van de Electrolux groep.

Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 120 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 60 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine.

electroluxgroup.com

Neem contact op met

www.electrolux.be