Electrolux kaapt 10 prestigieuze awards weg en verovert de Belgische interieurs

Electrolux AEG heeft maar liefst 4 RedDot design awards gewonnen en 6 iF design awards, zo loofden de twee internationale jury’s de ontwerpen op het vlak van innovatie, functionaliteit, kwaliteit en de ergonomische kwaliteiten. Wat opvalt is dat Electrolux deze prijzen won in verschillende productcategorieën: van keukens en luchtreinigers tot stofzuigers en zelfs wasmachines. Het hele productgamma werd beloond. Deze beloning is niet geheel toevallig, want ook de Belgische consument heeft door de coronacrisis meer aandacht voor design in zijn interieur, een evolutie die zal blijven, geloven ze bij Electrolux.

De combinatie design en comfort

De AEG keuken werd beloond voor zijn mat-zwarte kleuren waar geen vingerdrukken meer op blijven plakken. De combinatie van design en comfort komt ook terug bij de wasmachines, waar het ontwerp van de wastrommel werd aangepast zodat de machines zachter omgaan met de was. Op die manier zijn handwasprogramma’s beter dan wanneer je de was zelf met de hand zou wassen. Deze evolutie van design en comfort is volgens interieurstylist Joke Goethals van DesignUs niet onverwacht. “De Belg wil meer betalen voor zijn toestellen wanneer het naast mooi, ook het dagelijkse leven gemakkelijker maakt, en we merken dat mensen bereidt zijn om meer geld uit te geven dan vroeger.”

Van klinisch naar design

De AEG AX5 en AX7 luchtreinigers werden beloond omwille van hun integratie in de leefkamer. De luchtreinigers hebben dan ook een hele metamorfose ondergaan de laatste jaren. Geen steriele, klinische apparaten meer, maar wel een object dat niet mistaat in een modern interieur.

Het Scandinavisch interieur

“Doordat de mensen meer thuis zitten en niet op vakantie of restaurant kunnen gaan, willen mensen meer investeren in hun interieur, en die evolutie merken we aan onze verkoop.” zegt Arnaud Lhoest van Electrolux Belgium. “De Belg heeft meer aandacht voor z’n interieur want we zitten veel meer thuis dan vroeger. Die verhoogde aandacht voor interieur doet ons denken aan de Scandinavische woonkamers, waar ze door de koude winters al jarenlang een traditie voor betaalbaar design hebben”.

Wenst u meer informatie over de bekroonde producten van AEG?

Stijn Vansteenbrugge

Press & PR

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AEG - Electrolux

AEG. Merk van de Electrolux groep.

Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 120 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 60 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine.

electroluxgroup.com

Neem contact op met

www.electrolux.be