De nieuwe Blast Chiller van AEG zorgt voor een smaakrevolutie

Batibouwnieuwigheid 2018

Ons dagelijks leven is een race tegen de klok. Menu’s plannen, het avondeten op voorhand klaarmaken en weer opwarmen: het is dagelijkse kost voor gezinnen met een druk leven. Het bespaart tijd en bovendien eten we gezonder wanneer we onze maaltijden plannen, wat op drukke dagen altijd mooi is meegenomen. AEG stelt op BATIBOUW 2018 de Blast Chiller voor, een toestel dat maaltijden direct na bereiding afkoelt of bevriest, waardoor alle smaken en aroma’s behouden blijven bij het opwarmen.

Opgewarmde maaltijden met meer smaak

Gekoelde of diepgevroren maaltijden verliezen gewoonlijk hun smaak en textuur wanneer ze opnieuw worden opgewarmd. Maar door ze te koelen of te bevriezen met de Blast Chiller, bewaren ze hun smaak alsof ze nooit zijn ingevroren. Dit apparaat koelt of bevriest verse of bereide producten sneller dan een gewone koelkast, waardoor de smaak en textuur behouden blijft.

Voordelen van snelle koeling

Wachten tot maaltijden zijn afgekoeld om ze in de koelkast te plaatsen, hoeft niet meer. Door de snelle koeling van de Blast Chiller blijven aroma’s, smaken en voedingswaarden bewaard. Wanneer het kookproces abrupt wordt stopgezet, vormen zich geen bacteriën en kan het voedsel tot zeven dagen in de koelkast worden bewaard.

Verder is het met de Blast Chiller mogelijk om witte wijn, champagne of andere dranken te koelen in slechts 15 tot 20 minuten.

Voordelen van een snel diepvriesproces

Om de organische eigenschappen, de consistentie, het vitaminegehalte en de smaak van producten te bewaren, kan de Blast Chiller ook snel invriezen. Na een diepvriesproces van 30 minuten, kunnen voedingswaren tot zes maanden worden bewaard in de diepvriezer.

Het verschil tussen deze manier van invriezen en het klassieke proces ligt in de vorming van ijskristallen rond het voedsel. Bij een klassieke invriezing zijn deze kristallen groot, waardoor ze de celstructuur van de voedingsmiddelen vernietigen. Ze veranderen de textuur en de smaak van de maaltijd. Het snelle invriesproces van de Blast Chiller zorgt voor kleine ijskristallen, wat een behoud van smaak en textuur garandeert.

Deze functie zorgt bovendien in een mum van tijd voor ijsblokjes, ijs en sorbets.

 

Richtprijs: € 4499,99

Verkrijgbaar vanaf 1 februari 2018

Bezoek AEG op Batibouw: Paleis 11 – stand 406

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AEG - Electrolux

AEG. Merk van de Electrolux groep.

Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 120 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 60 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine.

electroluxgroup.com

Neem contact op met

www.electrolux.be