AEG ontketent duurzame huishoudrevolutie met EcoLine ​

Lancering energiezuinige toestellen in élke AEG productcategorie

Als klimaatleider op het gebied van duurzaamheid lanceert AEG een complete reeks EcoLine-producten binnen elke categorie. Het doel? Consumenten moeiteloos energiezuinigere keuzes laten maken. Onderzoek wijst uit dat 93% van de consumenten duurzamer wil leven en dat 88% ondersteuning zoekt bij het maken van deze milieuvriendelijke keuzes. ​

Met de EcoLine-range komt AEG aan deze behoefte tegemoet. Op het vlak van duurzaamheid zet het merk zich al jaren in voor de ontwikkeling van energiezuinige elektrische huishoudapparaten. Met de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te produceren en het doel om in 2050 een klimaatneutrale productlevenscyclus te realiseren, is AEG goed op weg!

Arnaud Lhoest: “Wetenschappelijke inzichten en levenscyclusbeoordelingen tonen aan dat ongeveer 85% van de wereldwijde klimaatimpact van huishoudelijke apparatuur voortkomt uit het gebruik ervan. Duurzame productie is cruciaal, maar energiezuinig gebruik gedurende de levensduur is des te belangrijker.”

Focus op duurzaamheid in élke taak in het huishouden

De vorig jaar gelanceerde AEG EcoLine range biedt de consument vandaag een energie-efficiënte oplossing voor élke taak in het huishouden: van wassen en drogen over koelen, vriezen en koken tot stofzuigen. Alle toestellen zijn ontworpen voor moeiteloos dagelijks gebruik en halen de hoogst mogelijke energiescore. Een dergelijk compleet aanbod is een unicum en bevestigt de voortrekkersrol van AEG in de duurzame transformatie van de markt van elektrische huishoudtoestellen.

 

Waarom EcoLine?

- Wetenschappelijke inzichten van AEG en levenscyclusbeoordelingen tonen aan dat ongeveer 85% van de wereldwijde klimaatimpact van huishoudelijke apparatuur voortkomt uit het gebruik ervan. ​

- Duurzame productie is cruciaal, maar energiezuinig gebruik gedurende de levensduur is des te belangrijker. ​

- Onderzoek wijst uit dat 93% van de consumenten duurzamer wil leven, waarvan 88% hulp zoekt bij het maken van milieuvriendelijke keuzes. ​

- De AEG EcoLine range biedt hiervoor een overzichtelijke oplossing, met modellen die zijn ontworpen voor moeiteloos dagelijks gebruik in de meest efficiënte modus, en met de hoogst mogelijke energiescores van het merk.

Nog zuiniger wassen en drogen

In de was- en droogcategorie presenteert AEG nu nog zuinigere EcoLine wasmachines. Dankzij een innovatieve nieuwe structuur zien we qua energieverbruik een verbetering van 5% bij wasmachines met een superdeclaratie.

De energie-efficiëntie van de wasmachines met een energielabel A-10% wordt nu verhoogd naar A-15%, terwijl de meest zuinige wasmachine zelfs een energielabel A-35% krijgt.

Naast deze labelverbeteringen biedt de nieuwe structuur extra voordelen. Er zijn nu AEG-wasmachines beschikbaar met een capaciteit van 10 kg, en vanaf oktober 2024 wordt een was/droogcombinatie gelanceerd met een capaciteit van 11 kg wassen en 7 kg drogen. Deze machine is, dankzij de nieuwe structuur, nog betrouwbaarder geworden en de trommel beschermt kleding beter tegen slijtage. De tijds- en energiebesparingen bedragen 15% ten opzichte van de vorige structuur, met toenemende besparingen bij grotere ladingen. De vernieuwde structuur levert ook betere centrifugeerresultaten op bij kleinere ladingen en vermindert aanzienlijk het geluidsniveau tijdens het centrifugeren, van 76 dB(A) naar 72/73 dB(A), wat de helft van het geluid voor het gehoor betekent.

Nieuw op het gebied van drogen zijn de 7000-serie drogers met een A+++ energielabel. In de zomer van 2024 wordt de eerste AEG-droger met een superdeclaratie gelanceerd. Vanaf april 2024 zullen alle drogers voorzien zijn van een nieuwe structuur die de condensatie efficiëntie verbetert van B naar A. Een andere toevoeging aan het assortiment is de AEG Hot & Cold wasmachine, die direct kan worden aangesloten op centraal verwarmd water of kan worden geïntegreerd met groene verwarmingssystemen zoals een zonneboiler, wat leidt tot een energiebesparing van 50%. In 2024 wordt ook de A-label bovenlader geïntroduceerd als onderdeel van de EcoLine-serie, een primeur op de markt.

EcoLine wasmachines en drogers

Alle wasmachines met superdeclaratie vallen binnen de AEG Ecoline selectie. Dankzij besparende functies zoals AutoDose, waarmee de machine tot 60% minder wasmiddel verbruikt, en PowerClean, een programma dat efficiënt reinigt op 30°C en 30% energie bespaart, zorgen deze wasmachines voor een sterk verminderde impact tijdens gebruik. Door een wascyclus af te wisselen met een stoomprogramma van slechts 25 minuten, wordt er aanzienlijk bespaard op water - maar liefst 96%. Zo wordt kleding snel en efficiënt opgefrist.

Ook op het gebied van drogers is er een ruime EcoLine selectie. Zo vallen alle 8000 – en 9000-serie drogers met A+++ energielabel in deze categorie. Deze wasdrogers met warmtepomptechnologie besparen tot 68% meer energie dan traditionele wasdrogers.

EcoLine koelen en vriezen

Alle inbouw koel-vriescombinaties met een energielabel D of hoger vallen onder de AEG EcoLine range. Dankzij technologieën zoals GreenZone+ en Cooling 360°C blijven voedingswaren langer vers. Ze bevatten ook een uniek interieur van gerecycled kunststof en een ECO-meter, die je naar energiezuinigere instellingen leidt en tegelijkertijd voedselverspilling vermindert.

EcoLine stofzuigers en luchtreinigers

Alle steelstofzuigers in de EcoLine, zowel de 8000- als de 7000-serie, zijn uitgerust met AutoModus, waarmee tot 47% energie kan worden bespaard. De lichtgewicht steelstofzuiger van de 7000-serie bestaat bovendien voor minimaal 50% uit gerecycled plastic. De nieuwe stofzuiger met zak in de 8000-serie wordt vervaardigd uit 48% gerecycled plastic en bespaart tot 40% energie dankzij de AutoModus. De VX8.2 volgt hetzelfde duurzame pad met 55% gerecycled plastic in de productie. Ook de AX9 luchtreiniger, voorzien van AutoModus waarmee tot 33% energie kan worden bespaard, maakt deel uit van de EcoLine range.

EcoLine kookplaten

Dankzij de slimme, gebruiksvriendelijke en energiebesparende SenseBoil®- en SenseFry®-functies behoren deze nieuwe kookplaten tot het AEG EcoLine assortiment. Andere kookplaten in deze collectie zijn de ComboHob kookplaten met afzuigunit. Naast het zeer zuinige energielabel A+, onderscheiden ze zich door het gebruik van een long-life koolstoffilter, dat tot wel 8 keer hergebruikt kan worden. Hierdoor zijn ze in gebruik niet alleen duurzaam voor de planeet, maar ook vriendelijk voor de portemonnee.

EcoLine vaatwassers

Binnen het vaatwasseraanbod is er tevens een uitgebreide keuze aan EcoLine-modellen. ​
De EcoLine vaatwassers met besteklade, voorzien van energieklasse A en B, zijn stuk voor stuk onderdeel van deze milieuvriendelijke collectie. In het geval van vaatwassers met een bestekmand (geschikt voor 12/13 couverts), betreffen dit alle modellen met een energielabel tussen A en C.

Met slimme functies zoals QuickSelect met ECO-meter kun je moeiteloos tot 20% energie besparen. SatelliteClean verbetert de sproeidekking met een factor 3 zonder dat er extra water wordt verbruikt, terwijl AirDry zorgt voor 3x betere droogprestaties zonder extra energieverbruik. Deze eigenschappen maken het mogelijk om de reeds zuinige vaatwassers nog efficiënter te benutten, zonder concessies te doen aan prestaties.

EcoLine ovens

De AEG EcoLine ovens behoren tot de meest energiezuinige modellen. Deze varianten zijn uitgerust met een stoomfunctie, waardoor koken bij lagere temperaturen mogelijk is en er tot wel 20% energie kan worden bespaard. Bovendien zijn de AEG EcoLine ovens voorzien van een stoomreinigingsoptie, die maar liefst 95% minder energie verbruikt in vergelijking met pyrolytische reiniging.

De uiterst zuinige stoomovens van AEG met energielabel A++ biedt de mogelijkheid om te koken met hetelucht, stoom of sous vide, afhankelijk van het type oven. Een pluspunt is dat bij het gebruik van stoom aanzienlijk minder zout en vet nodig is, wat de kookervaring niet alleen milieuvriendelijker maakt, maar ook aanzienlijk gezonder. Door stoom te gebruiken, behoudt de oven bovendien tot wel 90% van de vitamines in het voedsel, waardoor je niet alleen energiezuinig, maar ook voedzaam kookt.

EcoLine afzuigkappen

AEG-afzuigkappen zorgen voor een schone lucht met de meest energiezuinige modellen, gekenmerkt door een energielabel van A en hoger. Gebruikers kunnen genieten van koken met familie en vrienden in een frisse keuken, met minder geluid en op een energie-efficiënte wijze.

Stijn Vansteenbrugge

Press & PR

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over AEG - Electrolux

AEG. Merk van de Electrolux groep.

Electrolux is een wereldleider in huishoudtoestellen, ontwikkeld op basis van een grondig inzicht in de behoeften van de consument, in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. We bieden onze klanten slim bedachte, innovatieve oplossingen voor huishoudelijk en professioneel gebruik, met producten zoals koelkasten, vaatwasmachines, kooktoestellen, stofzuigers, airconditioners en kleine huishoudtoestellen. De Groep is aanwezig op meer dan 120 markten en verkoopt jaarlijks meer dan 60 miljoen producten onder befaamde merken zoals Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire en Electrolux Grand Cuisine.

electroluxgroup.com

Neem contact op met

www.electrolux.be